Mengelers Autogroep ondersteund de #Zorghelden in coronatijd bij Zorg Groep Beek

Petra TummersGeen categorie

De zorg staat onder druk in deze corona tijd, en het nieuws verschuift van de IC en ziekenhuizen naar de verpleeghuizen en de thuiszorg. Ook daar moesten alle zeilen bijgezet worden om de cliënten te blijven voorzien van goede zorg, maar was er in het begin minder media-aandacht voor.

Het wordt al de stille ramp genoemd, maar in deze tijd is het vooral belangrijk als zorgorganisatie en zorgprofessional de zorg en aandacht rondom de cliënt te blijven geven, ook tijdens deze gezondheidscrisis. “Met dit COVID-19, corona virus, is dit extra lastig voor de cliënten, familie, maar zeer zeker ook voor het personeel in de zorg” geeft Hannelore Hamers-Roesink van Zorg Groep Beek & Elsresidentie aan. “Vooral het landelijke tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen, en het niet kunnen testen in de eerste weken was een slecht voorbeeld van voorbereiding in Nederland”.

Michael Hamers van Zorg Groep Beek & Elsresidentie vult aan, “Nog pijnlijker maakt het feit dat we al eerder te maken hebben gehad met corona virussen. Zowel in 2003 bij het SARS-virus, en 2012 bij het MERS-virus was er een vrijwel gelijkwaardige infectiepreventie, beleid, en wisten we welke beschermingsmiddelen noodzakelijk zijn. Waarom ligt dit dan letterlijk niet op de plank?” 

Mengelers Autogroep zag wat er gebeurde in de zorg, en stelde drie auto’s beschikbaar aan Zorg Groep Beek. “Het was een spontane ingeving”, geeft Leo Mengelers van Mengelers Autogroep aan. “De relatie tussen deze organisaties gaat heel ver terug, zelfs al terug naar de keukentafelgesprekken die ik ruim veertig jaar geleden al had met de vader van Hannelore.”

Leo Mengelers verteld verder, “wij zien wat er gebeurt om ons heen, en willen graag deze zorghelden positief ondersteunen met hun mobiliteit in deze tijd. Er wordt dagelijks gereisd tussen locaties en cliënten, nu nog meer in corona tijd, waarbij we dit ook zo duurzaam mogelijk moeten doen. Tevens is Mengelers net als Zorg Groep Beek een echt familiebedrijf waarbij goede service, en een optimale klantrelatie centraal staat. Tegelijkertijd past dit ook goed bij ons Mengelers gevoel; een ervaring die je eigenlijk niet mag missen, en vooral in deze bijzonder tijden van corona een hart onder de riem voor alle zorghelden.”