phone+31(0)46 - 26 00 113
mailinfo@zorggroep-beek.nl

Hoera! Onze Elsresidentie in Margraten bestaat alweer 5 jaar!

14 november 2023

Na een grondige en langdurige renovatie opende de Elsresidentie Margraten haar deuren voor geïnteresseerden op 31 oktober 2018.

We mochten meer dan 1000 bezoekers verwelkomen op deze geweldige dag. Veel herinneringen werden opgehaald. Herinneringen die teruggingen naar de jeugd zoals de schoolfoto's die op deze plek gemaakt werden en de tweede wereldoorlog waarbij soldaten werden gehuisvest in deze boerderij.

Herinneringen maken is menselijk en gekoppelde ervaringen neem je mee van jong tot oud. Deze herinneringen en ervaringen kunnen later door elkaar gaan lopen, wazig worden of zelfs uitgeveegd worden waarbij je terugkeert naar de oorsprong. Als we geboren worden, zeker in de eerste jaren daarna, zijn we erg afhankelijk van anderen terwijl we daar eigenlijk geen volwaardige herinneringen aan hebben. Onze ouder(s) hielpen ons in deze eerste jaren vooruit, ons brein ontwikkelde zich en pas na een aantal jaren hebben we zelf volwaardige herinneringen, ervaringen en cognitieve vaardigheden om door te kunnen groeien richting zelfstandigheid en volwassenheid. Bij dementie draait dit proces zich helaas om en is alle hulp en vorm van herinnering ontzettend welkom…

We hebben bij dit jubileum ervoor gekozen om een glazen kas in de tuin van de Elsresidentie Margraten te plaatsen. Wij nodigen onze cliënten, mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen dan ook van harte uit om gebruik te maken van deze kas om samen nog zoveel mogelijk herinneringen op te halen. De kas wordt geplaatst aan het recent geopende Margriet van Laar pad achter in de tuin van de Elsresidentie Margraten.

We wensen onze bewoners en hun naasten hier heel veel waardevolle momenten toe namens,

Team Zorg Groep Beek & Elsresidentie