phone+31(0)46 - 26 00 113
mailinfo@zorggroep-beek.nl

In memoriam: Margriet van Laar

15 augustus 2023

In 2015 kregen wij een telefoontje van Hub en Margriet van Laar uit Margraten. Twee rasechte ondernemers met een mooi appelboom kweekbedrijf. De vraag was of we eens wilden komen kijken naar een geweldige plek om een kleinschalig verpleeghuis op te starten?

We gingen kijken en weldegelijk was dit een plek waar je oud wilt worden; ook met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Er was alleen een hoop werk aan de winkel!
En zo geschiedde dat in 2016 de eerste schep de grond inging en er een hoop werk werd verzet. Wij kwamen er al snel achter dat Hub en Margriet net als ons zeer persoonlijk betrokken waren bij dit project. Beiden waren vrijwel dagelijks op de bouwplaats te vinden en niets was hun te veel, oftewel met de poten in de klei en handen uit de mouwen.         

Op 31 oktober 2018 mochten we samen na een intensieve periode van verbouwen, ups en downs, de Elsresidentie Margraten openen.

In december 2022 sloeg echter het noodlot toe! Een zeer agressieve hersentumor openbaarde zich bij Margriet en na een intensieve periode is zij ons allen helaas ontvallen op 11 juli 2023.
Dit trof ons ook als Elsresidentie Margraten persoonlijk. We hebben tenslotte samen vol passie en energie dit zorgbaken in de regio neergezet. Ruim zes weken later heeft de Elsresidentie Margraten ter nagedachtenis aan Margriet een eigen pad voor haar geopend in de tuin van de Elsresidentie: het Margriet van Laar pad.
Wij danken haar en haar man Hub voor alle vertrouwen en hopen dat Margriet haar rust gevonden heeft, in memoriam.  
 
Hannelore, Michael en alle collega’s

Elsresidentie Margraten – Zorg Groep Beek