Carnaval in de Elsresidenties

Petra TummersGeen categorie

Het startte vorig jaar tot grote schrik van één collega met een Telefoontje van Beppie Kraft naar de Elsresidentie in Margraten. De Sjeng Kraft Kompenei wilde onze beide Elsresidenties een optreden aanbieden van een van hun artiesten.

Na wat telefoontjes over en weer over een passende datum voor beide locaties was de kogel door de kerk en kwam op donderdag 13 februari Ivo van der Bijl naar de Elsresidentie in Sittard, en op 14 Februari Dieter Koblenz naar de carnavalsmiddag in Margraten.

In Sittard kregen wij die middag als eerste bezoek van een aantal raadslieden van de carnavals vereniging van Sittard, de Marotte Zitterd, en hun trouwe accordeon speler Jan van Daal die al jaren achter elkaar de hele woonkamer in carnavalssferen krijgt.

Ivo van der Bijl paste zich ontzettend fijn aan naar onze toch wel ouder wordende doelgroep en bood niet alleen carnavalsnummers aan, maar liet ook nog eens horen hoe goed hij operette kon zingen en hoe mooi de oude vertrouwde Limburgse liedjes uit zijn mond klonken. Er werd volmondig mee gezongen vanuit de cliënten en de medewerkers met het Limburgs volkslied, Wie sjoon os Limburg is.

In Margraten begon de middag met Hoog bezoek van de carnavalsvereniging De Rieste Mergraote, het prinsenpaar Prins Gaston en Prinses Manon kwamen met een aantal adjudanten en een bijzonder grote rijstevlaai naar onze Elsresidentie. Na een heerlijk stukje vlaai voor iedereen die aanwezig was, kon het ware feest beginnen. Dieter Koblenz maakte er samen met de cliënten, medewerkers en familie een waar feestje van. De bekende liedjes van Dieter werden gezongen en na een uur lang in de polonaise gelopen te hebben plofte iedereen weer voldaan terug in hun stoel.

Wij willen de cliënten, medewerkers, familie, Carnavalsverenigingen de Marotte en de Rieste Mergraote, Ivo van der Bijl, Dieter Koblenz en natuurlijk de Sjeng Kraft Kompenei bedanken voor de ontzettende leuke dagen!