Zorg Groep Beek & Elsresidentie zorgt verder in deze corona tijd; #Zorghelden

Petra TummersGeen categorie

In januari 2020 werd langzaam meer bekend over een onbekend virus in China. Dit virus was al in december 2019 in China aanwezig, maar de buitenwereld had er nog niet van gehoord. In Februari werd duidelijk dat het een serieuze zaak was, nadat Wuhan in China voor de buitenwereld werd afgesloten. Op zondag 15 maart werd pijnlijk duidelijk dat ook Nederland niet kon ontkomen aan dit corona virus, en vele zaken gingen die zondag dicht.

Ondanks dit gaat de zorg in Nederland verder, sterker nog, de zorg is harder nodig dan ooit tevoren. Ziekenhuizen lopen vol met corona patiënten, er worden noodlocaties opgestart om patiënten met corona op te vangen, en vele reguliere behandelingen en operaties zijn voor patiënten uitgesteld. Dit laatste heeft natuurlijk te maken met de noodzaak om de grote toestroom aan corona patiënten op te vangen, en daarmee het tekort aan personeel deels op te vangen. Keerzijde is wel dat meerdere patiënten in de knel komen met hun reguliere behandelingen en operaties, verpleeghuiszorg, thuiszorg en huishoudelijke hulp.

Als thuiszorg en verpleeghuis wegen wij constant de clientvraag af, de gezondheid van onze zorg collega’s, en de veranderende richtlijnen. Oftewel wij volgen de actuele richtlijnen en protocollen, en beschermen zoveel mogelijk de client en medewerker voor dit corona virus. Ook de huishoudelijke hulp is belangrijk om onze cliënten van hulp te voorzien, en te bekijken of het nog goed gaat in deze eenzame tijd. In de Elsresidentie kunnen cliënten middels diverse media contact houden met hun familie en vrienden.
Eenzaamheid en geest is in deze tijd niet te onderschatten, en de koning kon het niet duidelijker weergeven; “Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel.”

Wij hebben als organisatie alle zeilen bijgezet, en blijven letten op de gezondheid van onze cliënten en onze collega’s. Wij staan voor u klaar, met vele honderdduizenden andere collega’s in heel Nederland! Ook zijn er veel mooie lokale initiatieven in Nederland om mensen te helpen zoals boodschappen doen, hulplijnen om een praatje te maken, of bijvoorbeeld maatlijden aan huis bezorgen.

Wij wensen iedereen heel veel sterkte toe, volg de richtlijnen, en blijf gezond. Verder willen wij namens Zorg Groep Beek & Elsresidentie alle zorgmedewerkers in de zorg, maar ook de andere vitale beroepen in deze corona crisis bedanken voor jullie inzet!

Let op elkaar, en help elkaar waar het kan!

#Zorghelden