Zorg Groep beek voert de acht AANBEVELINGEN MEDISCH GENERALISTISCHE ZORG uit

Petra TummersGeen categorie

 

Zorg Groep Beek – Elsresidentie werkt nauw samen met een white label specialist ouderenzorg in Zuid-Limburg. Dit doen zij niet alleen, maar met diverse andere kleinschalige zorg aanbieders. Ook de huisartsen zijn aangesloten en voeren wij in gezamenlijkheid regie in de regio. Is dit speciaal? Wij vinden inmiddels van niet!

En daar kwam begin november 2021 de acht aanbevelingen medisch generalistische zorg uit die een toekomstige visie geeft op de medisch generalistische zorg (MGZ) in Nederland. Deze aanbevelingen kwamen tot stand vanuit een expertgroep van huisartsen, artsen voor verstandelijk gehandicapten (AVG), specialisten ouderenzorg (SO’s) en een wetenschapper. Zij hebben op uitnodiging van VWS, nagedacht over praktische vervolgstappen voor een toekomstbestendige inrichting van de medisch generalistische zorg (MGZ).

Wat schets onze verbazing, wij werken al in dit toekomstperspectief. Sterker nog begin 2019 heeft Zorg Groep Beek de handschoen opgepakt als penvoerder van dit transitiemiddelen project. Samen met Lianne van Goch en meerdere kleinschalige zorgorganisaties zijn wij aan een interessante en leerzame reis begonnen.
De transitiemiddelen vanuit het kwaliteitskader waren een goede financiële basis. Tegelijkertijd ontstond er een regionaal dagelijks bestuur wat eind 2018 van start ging van waaruit de projectvoorstellen werden geaccordeerd en gecontroleerd met een centraal kassier systeem. Ons projectvoorstel werd geaccordeerd en we zijn van start gegaan.

Nu is het december 2021 en wij kijken terug op een mooi eindresultaat.
De acht aanbevelingen voor MGZ is van wezenlijk belang en wij laten zien dat het werkt. Tegelijkertijd is dit project door meerdere instanties omarmt en gedeeld in zorgland door Actiz, Waardigheid en Trots, maar ook als best practice in de zorginkoop documentatie van CZ-zorgkantoor. 
Natuurlijk zijn er nog wat hobbels als het gaat om financieringsverschillen, WLZ versus ZVW-financieringsschotten, of eisen aanpassing van aanrijdtijden.
Maar samen komen wij verder met een beetje hulp van de overheid, zorgkantoor en collega zorgverleners. Geef vooral de ruimte in het speelveld om te ontplooien en stuur aan waar nodig.  

Wij breiden inmiddels ons project verder uit en nieuwe partijen haken aan in de regio. Zoek je meer informatie of wil je aanhaken, stuur mij dan een berichtje.

Dan nog een belangrijk woord van dank voor jullie samenwerking en vertrouwen vanaf het eerste uur in dit project. Samen komen we verder!
#VWS #ZorgkantoorZuidLimburg #ZIO #LiannevanGoch #nobamacare #delphiniumzorg #keerderberg #OuderengeneeskundePraktijkParkstad

Klik hier voor de 8 aanbevelingen