Vacature voor de cliëntenraad bij Zorg Groep Beek

adminGeen categorie

Zorg Groep Beek en de Elsresidentie, uw beste partner voor Thuiszorg en kleinschalig wonen in de Westelijke Mijnstreek, Limburg.

Onze Missie
Alles wat we doen, doen we met Zorg!
Zorg Goep Beek staat voor respectvolle, persoonlijke en integere zorg.

Onze Visie
De visie van Zorg Groep Beek is een belangrijke bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven voor zorgbehoevenden in de regio Beek, Margraten, en omstreken voor zowel Wlz, Zvw, Wmo, PGB en Particuliere zorg. Wij werken wijkgericht waarin onze cliënt en professionele zorgverleners centraal staan.
Tevens is Zorg Groep Beek een betrouwbare en interessante organisatie die zeer betrokken is bij zijn personeel met een persoonlijke en directe aanpak.

Kwaliteit
Wij zijn ISO/HKZ gecertificeerd en streven naar een hoge kwaliteitsstandaard met een hoge mate van cliënttevredenheid. Dit laten wij dan ook “twee” jaarlijks onafhankelijk toetsen door DNV en FACIT. In november 2015 kreeg Zorg Groep Beek opnieuw een hoge score en wel een 8,7 voor haar organisatie en een 9,0 voor haar medewerkers. Zorg Groep Beek heeft in november 2012 nog een top 10 plaats gekregen vanuit Elsevier magazine, in hun laatste onafhankelijke onderzoek, voor beste thuiszorg in Nederland!

Zorg Groep Beek (ZGB) zoekt voor uitbreiding en vervanging twee nieuwe leden voor haar cliëntenraad. De primaire taak van de cliënten raad is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de cliënten. De cliëntenraad adviseert de directie gevraagd en ongevraagd over onderwerpen die voor cliënten van belang zijn. De basis van de cliëntenraad is geregeld in de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg. (Wkkgz)

De cliëntenraad bestaat uit mensen met een brede ervaring en deskundigheid, die elkaar zoveel mogelijk aanvullen. Gemiddeld vergaderen wij drie tot vier maal per jaar, los van eventuele advies of instemmingsaanvragen en een inloopmiddag voor onze cliënten. Gemiddeld is men 24 uren per jaar actief voor onze cliënten.

We zijn op zoek naar enthousiaste leden met interesse in gezondheidszorg met affiniteit voor de thuiszorg en kleinschalig wonen. Daarnaast is erg belangrijk:

  • U bent bekend met Zorg Groep Beek of de Elsresidentie, bij voorkeur als cliënt of als familie of vrienden, of heeft affiniteit met deze branche;
  • U bent in staat de gemeenschappelijke belangen van cliënten te behartigen;
  • U beschikt over een kritische, positieve en constructieve houding;
  • U bent schriftelijk en communicatief vaardig;
  • U woont bij voorkeur in het zorg gebied van de Westelijke Mijnstreek;
  • Daarnaast verwachten wij van u dat u kennis van ontwikkelingen in de Wlz, Zvw en/of WMO zorg hebt, of deze wilt vergaren en bij wilt houden;

Wij bieden u:

  • de mogelijkheid om de ontwikkelingen binnen Zorg Groep Beek van nabij te volgen en deel te zijn van een dynamische en groeiende organisatie;
  • de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op deze ontwikkelingen en zo de positie van onze cliënten te behartigen;
  • een positieve en betrokken sfeer in de cliëntenraad.

Nadere inlichtingen over de functie, of belangstelling voor deze rol als lid van de cliëntenraad kunt u verkrijgen bij de huidige voorzitter van de cliëntenraad, John Bongers. Vragen kunt u online invoeren op ons webformulier aan de cliëntenraad via deze link: www.zorggroep-beek.nl/clientenraad Mailen kan natuurlijk ook, stuur uw vragen, of belangstelling middels een CV en motivatie aan info@zorggroep-beek.nl

Wij horen graag van U, hartelijk dank namens Hannelore Hamers-Roesink en de Cliëntenraad!

Ter aanvulling, het gaat hier niet om een functie in loondienst, en voldoet daarom ook niet aan enige vorm van sollicitatie eisen bij het UWV.