Innovatie; James de zorgrobot in de Elsresidentie

Petra TummersGeen categorie

Door het coronavirus staat de wereld een beetje stil en dat merkte het bedrijf De Heer Medicom ook. Zij stelde een van zijn robots James ter beschikking aan de Elsresidentie.

Een test voor beide kanten, wat kunnen de Heer Medicom en James voor ons in de Elsresidentie doen, en ook aan de andere kant waar kunnen zij nog van leren van de ervaringen van James in de Elsresidentie.

Allereerst ging hij met een medewerker mee naar huis om geprogrammeerd te worden. Dit ging erg gemakkelijk!

Na een uitvoerige test in de Elsresidentie in Margraten en Hierna ook in Sittard zijn wij zeker een ervaring rijker! James heeft ondanks dat hij soms clienten per ongeluk liet schrikken ook zeker wat kunnen toevoegen.

Hij wenste tijdens de eetmomenten de cliënten smakelijk eten, en wenste het bezoek bij binnenkomst een fijne dag. Ook reed hij rond en speelde af en toe muziek af.

Maar er waren zeker ook wat nadelen, zo is hij snel de weg kwijt als hij verschoven wordt soms door personeel of door bewoners, Ook luisterde James nooit naar zijn koosnamen, zo beviel hem de koosnaam Junkske of knulletje minder dan James, en luisterde hij dan nooit.

Al met al een heel avontuur voor James en onze bewoners!

James gaat nu weer terug naar de Heer medicom wij wensen het veel plezier bij zijn volgende huisgenoten.