Driving home for Christmas

Petra TummersGeen categorie

Dit is een bekend liedje wat we allemaal wel een keer horen in december. Een liedje wat past, zeker in deze bijzondere tijd. Een tijd waarin het koud en donker is, maar ook nog een tijd met beperkingen. Dit zijn beperkingen en randvoorwaarden zoals intelligente lockdowns, sneltests voor uitjes, en adviezen over het aantal mensen dat we thuis tegelijkertijd ontvangen.
Als mens zijn we hier niet voor gemaakt, wij zijn sociaal, hebben mensen en aanspraak nodig maar zeer zeker nog warmte en genegenheid. We willen graag samen zijn met geliefden, kinderen, familie, vrienden en bekenden; Driving home for Christmas, Oh I can’t wait to see those faces.

In de zorg zijn we vooral bezig met mensen voor mensen oftewel de letterlijke betekenis van zorg; “Wat je doet voor iemand die hulp of aandacht nodig heeft”.
Wij zien de vele gezichten, dagelijks opnieuw in de wijkzorg en het verpleeghuis met een lach, een traan, maar ook het verdriet en oplopende eenzaamheid. Beperkingen hebben nu eenmaal consequenties zoals minder bezoek en sociale aandacht. Tegelijkertijd zien we de verharding in de maatschappij, maar ook strijd tussen familieleden over bekende thema’s. We zien ook het verminderen van zorg door het wegvallen of vertrekken van collega’s in de landelijke zorg.

 

Laten we omkijken naar elkaar, niet alleen in December, niet alleen op TV in warme en sociale commercials en films, maar het hele jaar door! Laten we vooral mooie herinneringen maken en denken aan het bekende liedje; Driving home for Christmas, with a thousand memories.

Ben lief voor elkaar; hele fijne feestdagen

Zorg Groep Beek – Elsresidentie, alle collega’s, Hannelore & Michael