carriere bij zorg groep beek

Aan het woord: Ralph Gadet

Ralph Gadet werkt sinds 2018 als verpleegkundige bij de Elsresidentie in Margraten.

“Van pisteclown tot verpleegkundige; ik heb echt van alles gedaan. Ik ben mijn loopbaan gestart in het toerisme. In de zomer werkte ik op Mallorca en in de winter stond ik op de piste in Oostenrijk. Dit heb ik een aantal jaren gedaan, tot ik in 2007 de overstap heb gemaakt naar een baan in de zorg: op de huisartsenpost in Maastricht. Vanuit de huisartsenpost ben ik doorgegroeid naar de ambulance.

Door veranderingen in mijn werk en locatie was ik toe aan iets anders. Mijn vrouw werkte in een verzorgingshuis, zij hebben mij destijds de verpleegkundige opleiding aangeboden. Ondanks mijn ervaring bij de huisartsenpost en ambulance, was dit niet voldoende om meteen de verpleegkunde opleiding te doen en heb ik eerst verzorgende IG gedaan, aansluitend heb ik de verpleegkunde opleiding gedaan. Dit heb ik gecombineerd met het gezinsleven. Drie kleine kinderen en een baan op de huisartsenpost. Dat waren echte tropenjaren. In 2015 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige.”

De Elsresidentie was wel even wennen...

“Ik heb een tijd als ANW verpleegkundige gewerkt bij een andere organisatie waar ik verantwoordelijk was voor meerdere locaties en sociale alarmering in de wijk. Ik ben per toeval bij de Elsresidentie terecht gekomen. Ik hoorde over de bouw van een nieuwe locatie in Margraten en was nieuwsgierig. Ondanks ze geen vacatures hadden voor verpleegkundigen, heb ik toch een open sollicitatie gestuurd en werd ik al snel uitgenodigd voor een gesprek en kreeg ik een baan aangeboden.
In het begin was het wel even wennen bij de Elsresidentie. Ik had ervaring in een veel groter verzorgingshuis waar de werkdruk ook zeer hoog was, en was kort dáárvoor gewend om het gezinsleven, studie en werk te combineren. De Elsresidentie is kleiner, heeft minder bewoners en een ruime bezetting. Het werk is veel ‘gemütlicher’.”

Het werk is veel meer dan alleen zorg

“Ik heb dezelfde zorgtaken als de andere (veelal verzorgende IG) collega’s. De zorg voor onze cliënten heeft de hoogste prioriteit, maar het werk is veel meer dan alleen zorg. In een zelfsturende organisatie zoals de Elsresidentie vind ik het heel belangrijk om zelf verantwoordelijkheid te nemen en proactief ook andere taken op te pakken. Dit is zo divers als je het zelf maakt: het legen van de brievenbus, klusjes in het gebouw, het helpen met koken en bakken en het versieren van de woonkamer en nog veel meer. Dit maakt het werk ook erg afwisselend, iedere dag is anders.
Aangezien sommige cliënten hun wensen en gevoelens niet goed kunnen uiten, vind ik het belangrijk om vanuit het cliëntperspectief mee te denken en voor hen op te komen. Soms krijg je bijvoorbeeld een verzoek van een familielid over een (zorg)kwestie waarvan je uit ervaring kan spreken dat dat niet de beste keuze is. Dan vind ik het belangrijk dat je voor de cliënt opkomt en dit bespreekt. Je hebt dan ook een informatieve rol naar de familie toe.”

Hier doe ik het voor...

“Ik vind mijn werk heel leuk en het voelt ook niet als werk. Door de huiselijke sfeer voelt het als een tweede thuis. Naast mijn werk binnen de Elsresidentie doe ik ook repatriëring van mensen die een ongeluk hebben gehad in het buitenland. Als iemand bijvoorbeeld door een ongeval op de piste in Oostenrijk niet via regulier transport terug kan komen naar Nederland, haal ik deze persoon met de ambulance op. De mooiste beloning die ik krijg van zowel de repatriëring alsook het werk in de Elsresidentie is de glimlach van de patiënt/bewoner, daar doe ik het voor!”

Ook werken bij Zorg Groep Beek?

Wij breiden ons team graag uit! Bekijk hier onze vacatures.